Råvarornas djungel!

image

Det är en djungel. Där ute. På asfalten, i skogen, på hyllorna i affären, i USA, på sociala medier och i huvudet. Vad ska man välja? Vad ska man inte välja? Det är som att svinga sig mellan lianer samtidigt som man balanserar en hink med vatten på huvudet och försöker se snygg ut på samma gång. Typ så. Omöjligt. Man kommer trampa någon på deras nylackade tånaglar, man kommer köra över någons tankesätt och man kommer tvivla på sin egen instinkt. När du går för att handla alltså, det är det som är förvirrande idag. 

Men gör så här. Lita på magkänslan. Försök att hitta ditt sätt att tänka ”bra produkter”. Närproducerat är en bra riktlinje och kolla innehållsförteckningen på produkten så den inte innehåller för många ingredienser (less is more som jag brukar säga). Det är klart att man skulle vilja göra allt själv från grunden, men det är inte alltid man har möjlighet att få mjölka en ko eller har tiden till att kärna sitt egna smör. Så ha inte för dåligt samvete när du är ute och handlar, för ingen är ju perfekt.

Ville mest bara säga det, och

lycka till i bakandet och gå inte vilse i djungeln!

Ciao/ Bakfia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *