Prestationsprinsessan

En klok vän till mig sa att stress blockerar kreativiteten. För mycket stress alltså. Det är så sant. Jag har haft en period med alldeles för mycket stress. Min hjärna har inte tänkt nytt, bara tänkt gör det du måste. Inget har känts roligt. Men av erfarenhet vet jag att det enda jag kan göra då är att släppa lite på kontrollen. Låta andra hjälpa till. För jag vill inte tillbaka till det stadiet då jag blev stressad av ljudet av en köksmaskin. När någon sjöng samtidigt som några pratade gjorde mig svimfärdig. Aldrig. Igen.

För en prestationsprinsessa med kontrollbehov är det dock svårt att släppa över jobb åt andra. Det handlar egentligen inte om att jag inte tror att andra kan, det är bara att jag måste ha kontroll, veta allt. Det är för att jag ska känna mig mindre stressad. Konstigt, jag vet. Ett invant beteende är inte alltid så lätt att ändra på, men när man väl är medveten kan man börja ta små babysteps mot något bättre.

Senaste veckan har jag släppt lite på min kontroll. Lämnat över jobb åt andra som jag visste att jag inte skulle hinna om jag inte kunde stoppa tiden. Och hur man stoppar tiden har jag inte kommit på. Än.

Det jag ville säga med det är att min kreativa hjärna började arbeta igen. Den fick liksom ny näring. Så igår skapade jag det ni kan se på bilderna.

Så våga släpp på kontrollen, låt inte prestationen ta överhand. För det är ju roligt att få skapa, eller hur?

/Prestationsprinsessan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *