Den Solgula Förkämpen

När jag inte vispar ägg, tempererar choklad, eller cyklar, ja då älskar jag att göra personlighetstest. Egentligen vet jag alltid vad de kommer att säga, men det är skönt att få det svart på vitt att man är en solgul tidsoptimistisk ja-sägare som drivs av känslor och fantasi mer än fakta och logik. Att det spontana livet är mer för mig än inrutade planerade dagar. Då fungerar jag som bäst.

En Solgul Förkämpe liksom, vem tackar nej till den titeln?

Självklart är det inte bara positivt att vara en kreativ och spontan själ. I många fall tar jag på mig alldeles för mycket för att allt verkar ju sådär fantastiskt kul och inspirerande. Hoppar på så många tåg som jag hinner, och om två avgår samtidigt så tänker jag att det nog går ändå. Det måste gå. Därför kan jag lätt bygga upp en stress, för det sista jag vill är också att skapa konflikter och bli osams med någon. Det jag inte inser förrän det är försent, är ju att jag själv satt mig i situationen då jag sagt ja till mer saker än jag hinner med. Därför är det bra att jag omger mig med familj och vänner som har blandade personlighetstyper, så de kan dra i handbromsen när det behövs, liksom tänka lite åt mig och ta mig ner på jorden när mina tankar flugit alldeles för långt iväg.

I slutändan är det ändå fantastiskt att kunna vara så fritänkande som jag känner att jag är. För ingenting känns omöjligt och jag är öppen för så mycket i livet. Och vem vet, den solgula förkämpen kanske har öppnat en dörr till något helt fantastiskt inom en snar framtid. Vem vet. Häng med så får ni veta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *